Popularitet Navn Pris Dato

Catellani & Smith

Catellani & Smith

De blev hurtig kendt for sine unikke udformninger, perfekt håndværk kombineret med de seneste tekniske trends, hvilket har resulteret i det forunderlige design vi kan se her i dag. Bag den ekstraordinære belysningsvirksomhed, med alle dens vidunderlige og unikke ideer, står Enzo Catallani. Alle hans kreationer fra Fil de Fer til PostKrisi samling til Stchu Moon serien og Sistema Macchina della Luce, er unikke kunstgenstande der fascinerer igen og igen. Enzo Catellani blev født i Zibello nær Parma i 1950 og bor i dag i Bergamo. I 80'erne begynder han produktionen af en yderst begrænset serie af lamper af eget, der skal sælges i hans egen eksklusive butik. I 1989 begynder de unikke designs at tiltrække sig opmærksomhed fra de kendte distributører, Renate og Peter Meese fra Düsseldorf. Lamperne præsenteres på Fiera Ambiente i Frankfurt og de får øjeblikkelig succes. I samme år bliver Catellani & Smith til og leverer i dag belysning og design til hele verden. Catallani & Smith er uden tvivl en af vore mest foretrækkende mærker inden for lampe design.

Kreativitet og teknologi

Da Enzo Catellani grundlagde Catellani & Smith i 1989, var tanken at man skulle finde et mødepunkt mellem kunst og teknik. Ideen er god, men sandheden er, at det ikke altid er lige let for en kunstner at udtrykke sine visioner når man begrænses af teknik, der stiller krav til hvordan en lampe skal formes. Catellani & Smith er lykkes med at indtage en ledende position inden for udvikling af moderne belysning på ganske kort tid. Hovedkontoret ligger 5 kilometer uden for den italienske by Bergamo i Lombardy regionen. Kontoret er en gammel mølle hvilket forstærker indtrykket og filosofien i det kunsten er lige så vigtig som teknologien.

Skræddersyede lamper

Selvom vi bor langt fra Catellani & Smiths værksted i Italien kan vi sagtens nyde deres unikke lamper herhjemme. Uanset om man behøver en enkel væglampe eller en større konstellation findes det i Catellani & Smiths kollektion. Flere af systemerne kan desuden formes individuelt. Mage af lamperne har dele der kan fjernes eller lægges til for at give et andet indtryk, så man kan tilpasse lampen efter rummet den skal være i.